Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Župan Longin u obilasku završnih radova u novoj trajektnoj luci u Tkonu

Župan Božidar Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegova prethodnika Gorana Mušćeta, obišao je završne radove u novoj trajektnoj luci koja bi trebala biti završena do srpnja ove godine.

Ukupno je u njenu gradnju uloženo više od 45 milijuna kuna, a završna faza, vrijedna 32,5 milijuna kuna, prvi je projekt lučke infrastrukture u RH financiran iz EU fondova koji provodi Županijska lučka uprava Zadar.

-Ovo je projekt od vitalne važnosti za cijeli otok Pašman koji će doprinijeti razvoju turizma i poboljšanju kvalitete življenja domaćeg stanovništva. Riječ je samo o jednoj u nizu investicija u lučku infrastrukturu na području naše županije, a samo je naša Županijska lučka uprava u proteklom razdoblju uložila više od 125 milijuna kuna u uređenje i sanaciju mjesnih luka u više od 30 otočnih i priobalnih mjesta, otkrio je župan i zahvalio na suradnji dosadašnjem načelniku Mušćetu.

-Imali smo uistinu odličnu suradnju i zajedno smo napravili velik broj projekata s ciljem kvalitetnijih uvjeta za otočno stanovništvo. Otvara nam se velika prilika u novom programskom razdoblju Europske unije za nastavak gradnje razvojnih projekata i uvjeren sam da ćemo jednako kvalitetno surađivati s njegovim nasljednikom Palaškom, koji je pokazao energiju i entuzijazam nastaviti u smjeru razvoja, što nam je zajednički cilj, poručio je Longin.