LOKALNI IZBORI Jure Brižić ostaje načelnik Općine Preko!

LOKALNI IZBORI Jure Brižić ostaje načelnik Općine Preko!

Jure Brižić (HDZ) novi je stari načelnik Općine Preko. Pobijedio je u prvome krugu lokalnih izbora sa 1047 glasova svoga protukandidata Mihovila Valčića (SDP), koji je osvojio 599 glasova.

HDZ-ova lista dobila je najviše glasova i za Općinsko vijeće – 49,09 posto, SDP-ova lista osvojila je 34,61 posto, a Kandidacijska lista grupe birača koju je predvodio Karlo Novoselić 16,28 posto glasova.

U Općini Kali u drugome će se krugu za načelničko mjesto boriti kandidat grupe birača Bruno Mišlov (43,4%) i HDZ-ov Marko Kolega (32,5 posto).

Marin Boško, kandidat grupe birača, sa 49,61 posto osvojenih glasova u drugome će se krugu boriti s Rajnom Grzunov (HDZ), koja je osvojila 25,95 posto glasova, za načelnika Općine Kukljica.

U Općini Pašman sve je riješeno u prvome krugu: HDZ-ov kandidat za načelnika Krešimir Ćosić osvojio je 813  glasova, a Andrea Tudorović, kandidatkinja grupe birača, 385.

U Tkonu je pobjedu u prvome krugu odnio kandidat grupe birača Anđelo Palaškov sa 314 glasova, a Boris Katičin, također kandidat grupe birača, dobio je 204 glasa.

U Salima Zoran Morović (HSS, SDP, HNS) ostaje načelnik s osvojenih 585 glasova, a kandidat grupe birača Paško Bonja dobio je 525 glasova.

Rezultate lokalnih izbora u svim općinama i gradovima u Zadarskoj županiji pogledajte OVDJE