Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U posljednje četiri godine uloženo dva milijuna kuna u vozni park komunalnih tvrtki i DVD-a Preko

U cilju podizanja standarda komunalnoga gospodarstva i vatrogastva na području Općine Preko, u posljednje četiri godine uloženo je gotovo dva milijuna kuna u vozni park komunalnih tvrtki i dobrovoljnog vatrogasnog društva.

-Dvije komunalne tvrtke, Otok Ugljan te Obala i parkovi, svakodnevno vode brigu o uređenju svih mjesta naše općine, opskrbi vodom, čistoći javnih površina, zbrinjavanju otpada, odvodnji, održavanju javnih površina te gradnji novih sadržaja i infrastrukture, a DVD Preko brine o zaštiti od požara i sigurnosti zajednice. Kako bi sve to dobro funkcioniralo, a posao se obavljao što kvalitetnije, učinkovitije, brže i sigurnije, potrebno je konstantno ulagati u poboljšanje i unaprjeđenje poslovnog procesa i uvjeta rada, ističe općinski načelnik Jure Brižić.

To, dodaje, između ostaloga, znači ulaganje u opremu i vozila te smo stoga nabavili nekoliko teretnih vozila, radnih i strojeva za čišćenje, teretnu dizalicu te vatrogasna vozila koja su neophodna za kvalitetno obavljanje poslova komunalnih djelatnika te brze i učinkovite intervencije dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Ovime nije podignut samo standard usluga, nego su i poboljšani uvjeti i organizacija rada svim djelatnicima, kojima je obavljanje posla puno lakše i brže uz kvalitetnu i modernu opremu.

-Osim toga, povećane su i plaće djelatnicima, što im dodatno daje motivaciju za rad, veću produktivnost i zadovoljstvo u radnom okruženju. Sva ta ulaganja doprinose razvoju komunalnoga gospodarstva i boljem obavljanju komunalnih i vatrogasnih djelatnosti, čime se podiže razina javnih usluga i utječe na kvalitetu života stanovnika naše općine, poručuje načelnik Brižić.