Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Preko dobiva novi hotel, a Ugljan novouređeni Društveni dom

U sklopu jednodnevnog službenog posjeta otoku Ugljanu, zadarski župan Božidar Longin posjetio je u srijedu poslijepodne Općinu Preku.

U središtu Preka sastao se s općinskim načelnikom Jurom Brižićem i njegovim najbližim suradnicima te obišao  gradilište budućeg boutique hotela sa četiri zvjezdice “Dunatovi dvori”, koji u zgradi “fedreacije” uređuje poznati opatijski ugostitelj Stjepan Dunatov.

-Hotel sa 14 soba i jedinstvenim dizajnom već bi ovoga ljeta trebao primiti prve goste i unaprijediti turističku ponudu Preka, ali i otvoriti vrata novim ulaganjima u turistički sektor, naglasio je načelnik Brižić.

U mjestu Ugljan u punom su jeku radovi na uređenju i opremanju Društvenog doma, za što je Općina Preko putem javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurala 800.000 kuna.

Na području Općine Preko provodi se i jedan od financijski najvrjednijih projekata u zdravstvu, energetska obnova čak pet zgrada Psihijatrijske bolnice Ugljan. Kako je objasnio ravnatelj bolnice dr. Mladen Mavar, ostvarene uštede na grijanju i hlađenju uložit će se u poboljšanje kvalitete rada ove županijske zdravstvene ustanove kao i u realizaciju novih projekata za koje je bolnica već pripremila dokumentaciju.

-To je samo jedna od niza investicija u zdravstveni sustav kojima je cilj osigurati bolje uvjete kako pacijentima tako i zdravstvenom osoblju, najavio je prilikom obilaska radova župan Božidar Longin.

Prije Općine Preko, župan je posjetio Tkon, Pašman, Kukljicu i Kali te naglasio da se na otocima Ugljanu i Pašmanu trenutačno provode projekti vrijedni više od 150 milijuna kuna.