Treći Sajam otočnih proizvoda od 28. do 30. kolovoza u Zadru

Treći Sajam otočnih proizvoda od 28. do 30. kolovoza u Zadru

Udruga Poslovni Klaster Hrvatski otočni proizvod organizira 3. Sajam Hrvatskog otočnog proizvoda koji će se održati u Zadru od 28. do 30. kolovoza (od petka do nedjelje) u Ulici Šimuna Kožićića Benje na Poluotoku.

Na sajmu će se predstaviti bogata ponuda otoka Zadarskog arhipelaga kao i ostalih otoka, proizvodi i suveniri označeni oznakom HOP, prirodna kozmetika na bazi ljekovitog bilja i maslinovog ulja, likeri, marmelade, paški ovčji sir, kozji sir s Dugog otoka, marinirana riba iz Kali, maslinovo ulje, rukotvorine, pleteni pramcobrani i bokobrani za brodove, paška sol te paška čipka.

Posebno će se predstaviti HOP s otoka Paga sa svojom bogatom kulturnom baštinom i bogatstvom otočnih proizvoda, nadaleko poznatim paškim sirom, paškom soli i paškom čipkom.

U sklopu programa nastupit će folklorna skupina s otoka Paga.

Cilj organizacije sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, ostanak stanovništva na otocima te brendiranje proizvoda oznakom HOP. Sajam je ujedno i turistička promidžba i prezentacija bogate ponude i sadržaja hrvatskih otoka.

Svi zainteresirani nositelji oznake HOP mogu se prijaviti do 22. kolovoza na email: info@otocniproizvod.hr

Sajam se održava pod Pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova E, Zadarske županije, Grada Zadra, Turističke zajednice Grada Zadra, Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga.