Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Igralište u Sutomišćici među hrvatskim biserima kojima se divi cijeli svijet!

Strani mediji često se slikom i riječju dive prirodnim ljepotama Hrvatske.

Nerijetko se na tim popisima nađu i gradovi, male, zaštićene urbane cjeline, otoci, plaže, rijeke, planine…

Ovoga puta, a donosi Večernji list, u fokusu BBC-a i CNN-a bili su nogometni stadioni koji svojom ljepotom i položajem iskaču iz prosjeka.

Među njima je zasluženo mjesto, uz stadione na Kantridi i Gospin dolac u Imotskom, dobilo i igralište NŠK Sv. Mihovil u Sutomišćici.

Prema pisanju Večernjeg lista, tri hrvatska bisera tema su svjetskih medija i o njima se često piše. Stadion NK Imotskog, Gospin dolac, plijeni pozornost, iznimno je atraktivan pa je postao turistička atrakcija. BBC ga smatra jednim od najljepših sportskih stadiona u svijetu, stavio ga je na šesto mjesto. Gospin dolac sagrađen je 1989., a nalazi se iznad grada Imotskog, u neposrednoj blizini Modrog i Crvenog jezera te Tvrđave Topana.

CNN je odabrao osam najčudnijih stadiona, a na popisu se, i to na trećemu mjestu liste, našla i riječka Kantrida. Bivši stadion NK Rijeke oduševio ih je lokacijom: s jedne strane ogromna litica, a s druge pogled na kristalno plavo Jadransko more. Kantrida je bila na popisu stadiona koji su zanimljivi, ali čudni zbog nesvakidašnje forme.

Nogometni klub Sv. Mihovil nalazi se na na istočnoj obali Ugljana, a predstavlja dva otoka – Ugljan i Pašman, i već dvije godine, otkad je otvoren, privlači pozornost medija, ističe Večernji list.

Fotografije Boris Kačan i Fabio Šimićev