Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U prvoj ovogodišnjoj akciji DDK Preko prikupljeno 29 doza krvi

U Organizaciji DDK Preko, Crvenoga križa Zadar i Tansfuzijskog centra Opće bolnice Zadar, u četvrtak poslijepodne u Preku je prikupljeno 29 doza krvi.

Bila je to prva ovogodišnja akcija preških dobrovoljnih darivatelja krvi jer je ona u ožujku, zbog izbijanja epidemije izazvane koronavirusom – otkazana.

Prema riječima predsjednice DDK Preko Jelene Đuriš, i ova, ljetna akcija bila je organizirana pod posebnim epidemiološkim mjerama.

-Akciji se odazvao 31 darivatelj, ali dvoje ih zbog trenutačno nezadovoljavajućeg zdravstvenog stanja nisu mogli dati krv. Ono što nas posebno raduje jest da su krv darovali i naši otočani iz Ugljana, Malog Lukorana, jedna gospođa sa Sestrunja i bračni par vikendaša iz Zagreba. Svima im od srca hvala, kao i Općini Preko koja je u Taverni Joso organizirala obrok zahvalnosti, ističe Jelena Đuriš.

Krv su darovali: Tatjana Božićević, Mirjana Dunatov, Jure Dundović, Grozdana Gregov, Seka Gregov, Marija Jadrijev, Zoran Karlović, Renato Kereš, Zlatko Klarin, Jure Krpina, Lidija Marut Starčević, Damir Miloš, Marko Miloš, Ile Mojčeski, Daniel Popović, Kristijan Smud, Hrvoje Sorić, Jakov Sorić, Maroje Sorić, Pave Sorić, Stanko Sorić, Branka Stakić, Silvana Šimićev, Ivo Šoša, Karmen Tomić, Nenada Tomić, Silvana Vidović, Filip Vukičević i Jurica Zubak.

Krv se može darovati i u Općoj bolnici Zadar, a od 20. srpnja, umjesto na Odjelu za transfuziju, akcije će se održavati u Đačkom domu, Obala kneza Branimira 10 a, utorkom i srijedom od 14 do 19 sati te petkom od 8 do 13 sati.