Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Maja Dešpoja predstavila nevidljive i neuhvatljive fotografske trenutke

Šesnaest fotografija, šesnaest otočnih priča uhvaćenih objektivom Maje Dešpoja predstavljeno je u nedjelju navečer u Ugljanu na izložbi “Moja štorija”.

Autorica, dvostruka bodulica, rođenjem Ugljanka, a životno “usidrena” u Dobropoljani na Pašmanu, kao fotografkinja javnosti nije nepoznata. Fotografije već nekoliko godina objavljuje u lokalnim medijima, na društvenim mrežama, a lani na zajedničkoj izložbi u Preku.

Za prvo samostalno predstavljanje odabrala je svoje rodno mjesto i to joj je, kaže, iznimna čast.

Ljubav prema fotografiji otkrila je još u djetinjstvu i do danas svaki slobodan trenutak provodi sa svojim „najboljim prijateljem“ – fotoaparatom kojim bilježi otočnu svakodnevicu i detalje koji su većini ipak nevidljivi i neuhvatljivi.

– Svoj opus Maja stvara na Ugljanu i Pašmanu te u bližoj zadarskoj okolici. Fotografijom, kako sama kaže, zaustavlja dio beskrajnog prostora i trenutak ovog neizmjernog i putujućeg vremena. Taj uhvaćeni trenutak prožet je ponekad sretnim, a ponekad i tužnim notama jer, ipak, život se sastoji i od jednog i od drugog, naglasila je na otvorenju izložbe direktorica TZM Ugljan Marina Belić Telac.

Fotografije Maje Dešpoja mogu se razgledati u galeriji Baul u Ugljanu, do 23. kolovoza, a valja naglasiti i da je izložba “Moja štorija” prodajnog karaktera.

U programu otvaranja nastupila je Udruga Điran, a prigodni domjenak pripremila je Konoba Ugljan.