oznorCOQR_vivi
oznorWO_vivi
sdr_vivi
seg_vivi
oznorWO_vivi
Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Završena sanacija luke Silba Žalić vrijedna 10 milijuna kuna

Završena je sanacija rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi vrijedna 10,2 milijuna kuna.

Tim povodom župan Božidar Longin, u pratnji zamjenika Šime Vickovića, resornog pročelnika Krešimira Laštre, ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole te predstavnika Mjesnog odbora Silba obišao je novouređenu luku koja je puštena u promet u srijedu, 15. srpnja.

– Iznimno sam zadovoljan radovima i smatram da je ovo jedan sjajan projekt. Novoobnovljena riva će služiti mještanima Silbe i njihovim gostima sigurno idućih 30 godina. Ovo je još jedan od primjera kako sinergijom i zajedničkim snagama možemo puno toga napraviti. Obnova ove luke samo je jedan u nizu projekata u našem investicijskom ciklusu, istaknuo je župan Longin.

Obnova luke na Silbi je investicija Županijske lučke uprave, a realizirana je uz pomoć Zadarske županije, Grada Zadra i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

– Ovom smo sanacijom povećali sigurnost uplovljavanja trajekata. Zadovoljni smo kvalitetom gradnje, a sami otočani najbolje znaju koliko im ovakav projekt znači, dodao je ravnatelj ŽLU-a Škibola.

Većina mještana Silbe nije skrivala zadovoljstvo novom rivom.

– Stara riva trajala je tridesetak godina, a ova nova mogla bi trajati i do stotinu godina. Radovi su bili dugi, trebalo je to izdržati, ali sada imamo odličnu luku, poručio je mještanin Saša Predovan.

Završeni su radovi i u luci Mrljane na otoku Pašmanu koju će župan Longin i ravnatelj ŽLU-a Škibola obići sljedeći tjedan. Riječ je o projektu vrijednom 3,6 milijuna kuna bez PDV-a, a u radove je bila uključena i sanacija lukobrana s obalama.