Kreće završnica Kupa otoka, Lukoran preko Kukljice izborio četvrtfinale

Kreće završnica Kupa otoka, Lukoran preko Kukljice izborio četvrtfinale

Utakmicama pretkola između Kukljice i Lukorana počelo je ovogodišnje izdanje Kupa otoka, nogometnog turnira mjesta s otoka Ugljana i Pašmana.

Podsjetimo, legendarni turnir koji ima tradiciju dugu šest desetljeća prošle je godine ponovno pokrenut nakon 23 godine stanke, a naslov su osvojili nogometaši iz Kali koji su u finalu bili bolji od Ugljana.

Ove godine, na turnir se prijavilo devet momčadi, a na temelju prošlogodišnjih rezultata u pretkolu su se našle ekipe Kukljice i Lukorana. Ove godine se, odlukom svih momčadi na turniru, igraju i uzvratne utakmice tako da su obje utakmice između spomenutih ekipa bile vrlo zanimljive i efikasne.

U prvoj utakmici Kukljica je pobijedila rezultatom 5-4, no zbog nepravilnog nastupa jednog od igrača Kukljice koji nije bio prijavljen, turnirska komisija sastavljena od predstavnika svake ekipe donijela je odluku da se utakmica registrira s 3-0 za Lukoran.


U drugoj utakmici također smo mogli vidjeti neizvjesnu i napetu utakmicu te je Kukljici nedostajao jedan pogodak kako bi izborili jedanaesterce. Završilo je pobjedom Kukljice rezultatom 5-3 što im je bilo nedovoljno za prolaz te je u četvrtfinale prošla ekipa Lukorana podržana brojnom i glasnom publikom.

Poznati su i parovi četvrtfinala koje kreće od nadolazećeg vikenda:

Kali – Sutomišćica (19.07. i 02.08.)

Banj – Poljana (19.07. i 02.08.)

Dobropoljana – Preko (26.07. i 09.08.)

Ugljan – Lukoran (26.07. i 09.08.)