Udruga Idro: Suglasni smo s otkazivanjem Čeprljandske fešte

Udruga Idro: Suglasni smo s otkazivanjem Čeprljandske fešte

Nakon službenog otkazivanja ljetne fešte u Čeprljandi, oglasila se Udruga Idro, a očitovanje, koje potpisuje predsjednik udruge Mate Karlović, prenosimo u cijelosti:

Udruga mještana Ugljan-Čeprljanda Idro imala je tijekom 2020. godine par sastanaka vezanih uz organizaciju fešte 2020. u kojoj je većina mještana izrazila volju i želju da se organizira.

Tijekom ožujka svijet je zadesila pandemija koja je stavila mnoge na kušnju pa i našu udrugu.

Napominjemo kako prilikom same fešte, na hrani i piću, radi više od 60 mještana, a sve u cilju kvalitetne ponude posjetiteljima te održavanju fešte na visokom nivou.

Iz godine u godinu sve nam je teže „pokriti” se radnom snagom i crpimo zadnje atome snage kako bi se fešta održala.

Lani, dan prije fešte, poharalo nas je nevrijeme u kojemu smo na svu sreću sačuvali živu glavu, ali smo zbrajali velike materijalne štete, međutim, to nas nije spriječilo da se održi 40., najstarija fešta na otoku.

Nema riječi kojima možemo izraziti ponos, a vama hvala što ste se veselili zajedno s nama!

Ove godine situacija je drukčija.

Prilikom sastanka mještana vezanog uz feštu 27. lipnja 2020., odnosno brojem zainteresiranih mještana koji su prisustvovali sastanku, postalo je jasno kako je interes za organiziranjem fešte malen i ne samo da nismo u mogućnosti organizirati feštu na dosadašnjem nivou, nego je nismo u mogućnosti organizirati nikako.

Iskreno se nadamo kako je razlog nezainteresiranosti mještana oko organizacije i realizacije fešte strah zbog mogućnosti zaraze koronavirusom.

Udruga mještana Idro od početka pandemije u kontaktu je sa Stožerom Civilne zaštite Općine Preko, koji nam je maksimalno bio na raspolaganju sve ovo vrijeme te je odluka stožera od 30. lipnja 2020. vezana uz otkazivanje fešte 2020. bila obostrana.

Podsjećamo da je Udruga mještana Ugljan-Čeprljanda Idro započela krajem 2019. godine gradnju sportskog igrališta i nadamo se da ćemo to uskoro privesti kraju.

Kako se udruga financira primarno od zarade na fešti, koje ove godine neće biti, molimo sve koji su u mogućnosti da nam daju financijsku potporu za završetak igrališta.

Donaciju možete uplatiti na račun udruge HR3124070001100334418 OTP banka ili nas kontaktirati za donaciju u drukčijem obliku.

Hvala vam što podržavate naš rad i želimo vama i vašim obiteljima i bližnjima dobro zdravlje i puno privatnih i poslovnih uspjeha.