Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Kolege iz Slovenije donirali DVD-u Preko kacige, odijela, zaštitne pojaseve…

Dugogodišnje prijateljstvo između DVD-a Preko i PGD-a Nazarje iz Slovenije još se jednom zapečatilo donacijom koju je slovenski kolega Goran Ramšak danas predao zapovjedniku preških vatrogasaca Božidaru Ivanovu.

– Upoznali smo se prije 6-7 godina preko Basket klape otoka Ugljana, ostali u kontaktu s Brankom Kolegom i već treći put donirali opremu koja je potrebna DVD-u Preko. Ovoga puta riječ je o deset kaciga, četiri odijela, tri zaštitna pojasa i rukavicama, a kada se smiri ova situacija oko koronavirusa, planiramo službeno bratimljenje, komentirao je Goran Ramšak, koji sa suprugom Agicom već 15 godina ljetuje u Ugljanu u vlastitom apartmanu i za naš otok kaže da im je drugi dom.

Branko Kolega, predsjednik DVD-a Preko, za prijatelje iz Slovenije ima samo riječi hvale i iako su gosti, doživljava ih kao domaće.

– Ideju o bratimljenju pokvarila nam je koronokriza jer se želimo bez straha družiti, ili kod njih u Sloveniji ili kod nas na otoku. Zahvaljujemo na još jednoj donaciji, svaka nam je pomoć dobrodošla, a kolege iz Prostovoljnog gasilskog društva Nazarje uvijek pitaju što nam treba i od srca daruju, dodao je.