U policiji se opet izdaju osobne iskaznice, vozačke dozvole, putovnice…

U policiji se opet izdaju osobne iskaznice, vozačke dozvole, putovnice…

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da ponovno počinje obavljanje upravnih poslova u punom opsegu, a način rada organizira je u dvije smjene.

Od ponedjeljka, 11. svibnja u svim policijskim upravama i policijskim postajama na upravnim poslovima započelo se s obavljanjem poslova vezanih uz izdavanje putnih isprava, osobnih iskaznica i vozačkih dozvola, prijavu i odjavu prebivališta i boravišta te poslova vezanih uz nabavu i registraciju oružja, reguliranje statusa i izdavanja isprava stranaca u punom opsegu, navodi se u priopćenju MUP-a.

Obavljanje tih poslova organizirano je u dvije smjene u skladu sa specifičnim okolnostima, mogućnostima i mjesnim prilikama, uz ispunjenje svih epidemioloških mjera, a po potrebi i uz unaprijed dogovorene termine dolaska.

O radu i mogućnostima obavljanja poslova u konkretno nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji građani se mogu informirati i dogovoriti dolazak ili drugi način obavljanja posla putem e-pošte ili pozivom na javno dostupne telefonske brojeve policijskih uprava i postaja, ističe se u priopćenju.