Stožer CZ Općine Preko: Organizirana pomoć za starije osobe do 15. svibnja

Stožer CZ Općine Preko: Organizirana pomoć za starije osobe do 15. svibnja

Sukladno popuštanju mjera zabrana i ograničenja vezanih uz borbu protiv širenja epidemije koronavirusa te postupnom normaliziranju života, Stožer Civilne zaštite Općine Preko obavještava mještane da će organizirana pomoć za starije osobe i telefonski broj 091 5070 995 biti aktivni još do 15. svibnja 2020. godine, nakon čega će se broj ugasiti.

U slučaju novog pooštravanja mjera, pomoć za starije osobe i telefonski broj ponovno će se aktivirati.

Za trajanja organizirane pomoći starijima, koja se odnosila ponajprije na nabavu namirnica i lijekova, ali i za sve drugo što im je bilo potrebno obaviti, imali smo oko 400 intervencija koje su uvelike pomogle starijoj populaciji u svakodnevnom životu pod mjerama ograničenog kretanja.

Trenutačna situacija pokazuje da suzbijanje epidemije ide u dobrom smjeru te stoga mjere i popuštaju, ali bez obzira na to, trebamo ostati odgovorni do kraja i dalje se pridržavati uputa i preporuka Nacionalnog stožera Civilne zaštite i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Nadamo se da drugog vala epidemije neće biti, ali ako dođe, pratit ćemo upute Nacionalnog i Županijskog stožera Civilne zaštite i na vrijeme djelovati na lokalnoj razini.

Zahvaljujemo još jednom svima na pridržavanju donesenih mjera i uputa jer smo zajedničkim snagama zasad uspjeli pobijediti u borbi protiv širenja epidemije koronavirusa na našem području te se nadamo da će tako i ostati.