Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Suncokret ruralnog turizma: Željku Jerolimovu iz Preka brončana povelja!

Na svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u utorak navečer zagrebačkom hotelu Academia, Željko Jerolimov iz Preka osvojio je brončanu povelju u kategoriji „Zaštićene i marketinške oznake“.

Željko Jerolimov izrađuje pisaći pribor i nakit od maslinovog drva, a prošle godine nagrađen je i oznakom za kvalitetu Hrvatki otočni proizvod.

Na natječaj Suncokret ruralnog turizma do ljeta je pristiglo 150 prijava iz gotovo svih dijelova Hrvatske, a o najboljima svake godine odlučuje komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu. Nagrade dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

Ukupno je dodijeljeno četrdesetak nagrada, a šampion sedmog Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske za 2019. je Roxanich Wine & Heritage Hotel iz Motovuna. Dobitnik je Zlatnog suncokreta, koji se drugu godinu dodjeljuje u najvećoj akciji u ruralnom turizmu kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva se izvornost i stvaraju novi proizvodi.

Uz šampionsku titulu dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Zaštićene i marketinške oznake.

Osim Jerolimova, iz Zadarske županije nagrađeni su još Zrmanja Adventure Festival – River Rafting Centar d.o.o.
Obrovac (zlatna povelja, kategorija Ruralno-turističke manifestacije), Vrata Velebita – Starigrad, Tribanj (zlatna povelja, kategorija Ruralno turistički projekti),  OPG Zvonimir Oliverić – Konoba Figurica Kolan (srebrna povelja, kategorija Turistička seljačka obiteljska gospodarstva), MIH Sirana Kolan (srebrna povelja, kategorija Zaštićene i marketinške oznake) i Gospodarstvo Roca Stankovci (srebrna povelja, kategorija Poduzetnici u ruralnom turizmu).