Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Na cesti prema Ljokinima grom prepolovio električni stup

U nedjeljnom nevremenu na šire zadarsko područje palo je 28 litara kiše, zabilježeno je 15 grmljavinskih pražnjenja, a najjači udar vjetra iznosio je 14 m/s i izmjeren je na meteorološkoj postaji na Puntamici, potvrdio nam je dežurni meteorolog Anđelko Vidović.

– Sljedeća dva dana vrijeme će i dalje biti nestabilno, ali s više sunca, a tek sredinom tjedna očekuje se smirivanje i u kolovoz ćemo ući s pravim ljetnim vremenom, najavljuje Vidović.

Iako nedjeljna ciklona na našem području nije bila jaka kao u Istri, Primorju ili na jugu Dalmacije, ipak je bilo problema.

Na području Ugljana oko 13 sati grom je prepolovio električni stup na cesti prema Ljokinima, što je izazvalo  kratkotrajan požar i nestanak struje.

Oko 12.30 sati u Mrljanima je krovna ploča s kuće pala na automobil zadarskih registarskih oznaka, a na Viru je oko 13 sati daska oštetila vozilo njemačkih registarskih oznaka.

Oko 10.30 sati u biogradskom kampu vjetar je srušio tri stabla bora koja su razbili krov mobilne kućice, jedno vozilo u vlasništvu češkog državljanina te dio krovišta na skladištu, a oko 12.30 sati u Biogradu je oštećen automobil zadarskih registrskih oznaka na koji je pao dvorišni zid.

Oko 13 sati obiteljsku kuću u Svetom Filipu i Jakovu oštetio je krov s Jedriličarskog kluba.

Na mnogim mjestima u županiji bilo je kratkotrajnih prekida napona električne energije.

Fotografije Frano Jurina, DVD Preko