I Guduće dobilo svoj unikatni selfie point – Klupu s pogledom

I Guduće dobilo svoj unikatni selfie point – Klupu s pogledom

Kad me pitaju koja mi je klupa najdraža, uvijek kažem da mi se sve podjednako sviđaju, ali da svaka ima svoju priču. Ova u Guduću možda je posebnija od drugih upravo zbog te priče.

Istaknula je u petak navečer na otvaranju mozaik-klupe u Guduću autorica Božica Boška Kliman te otkrila da se Klupa s pogledom, smještena tik uz more, radila najdulje i doživjela najveće promjene od početne ideje do realizacije.

– Klupu smo počeli raditi lani potkraj rujna, ali ubrzo su zaredali ružni dani i morali smo prekinuti. Ove zime statiku klupe opasno je ugrozilo olujno jugo, ali uz trud, srčanost i veliku volju stanovnika Guduća spasili smo je i početkom ljeta posao priveli kraju. Imali smo i male korekcije na lijevoj bočnoj strani jer moje umjetničko viđenje lignje nije odgovaralo stvarnom izgledu ribe koju love ovdašnji ribari, ali i oko toga smo se bez problema dogovorili, kazala je kroz smijeh Boška Kliman.

Mozaik-klupa u Guduću, s koje se pruža predivan pogled prema Ižu, Ravi, Dugom otoku i Sestrunju, zasigurno će biti novi selfie point  s kojega će u svijet odlaziti fotografije otoka Ugljana, ustvrdio je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

-Ovo je sedma klupa koju nam je u sklopu projekta “Svako misto svoju klupu ima” darovala Božica Kliman. Još jedan prepoznatljiv umjetnički rad na koji smo svi iznimno ponosni i na kojemu nam zavide drugi. S projektom idemo dalje i već sljedeći tjedan otvorit ćemo osmu mozaik-klupu u Čeprljandi, a vjerujem da naša Boška već ima ideju i za devetu, dodao je načelnik Brižić.

Malu svečanost uveličala je i fešta na koju su došli stanovnici okolnih mjesta, a u znak zahvalnosti vrijedni Boškini pomagači iz Guduća darovali su autorici sliku Ingrid Švorinić.

– Iako sam to već nekoliko puta rekla, još jednom moram naglasiti da poseban pečat svim klupama, pa tako i ovoj, daju upravo stanovnici svih mjesta u kojima sam radila. U Guduću me dočekala sjajna ekipa i ja im se još jednom zahvaljujem, napomenula je Božica Kliman.

Pogledajte FOTOGALERIJU s fešte u Guduću