Reportaža o ljepotama našeg otoka na portalu Pun kufer

Reportaža o ljepotama našeg otoka na portalu Pun kufer

Azurno more, kamene i pješčane uvale te slikovite ribarske lučice na samo 20 minuta vožnje trajektom od Zadra. Već tijekom vožnje ovom rutom, koja je jedna od najučestalijih pomorskih linija, zaljubit ćete se u Zadarski kanal, a na putu ćete proći i pored simpatičnog otoka Ošljaka na kojem živi svega sedam stanovnika i jedan pas.

Tako počinje tekst objavljen na turističkom portalu Nove TV Pun kufer o našem otoku kao preporuka za vikend istraživanje.

Pod naslovom  “Vrt Zadra”: Neotkriveni jadranski dragulj s kojeg puca pogled na 200 otoka” autori ističu da “Ugljan ima blagu mediteransku klimu i mirnoću koju pružaju samo neotkriveni jadranski dragulji”.

Taj uvijek zeleni otok, pokriven je gustom makijom, borovima, maslinama, smokvama, vinovom lozom i mnogim drugim mediteranskim raslinjem.

Generacijama je vezan uz more, pomorstvo i ribarstvo, a dvije tisuće godina tradicije u maslinarstvu ostavilo je vrt od čak 200.000 stabala maslina na samo 50-ak km četvornih površine otoka. Upravo one Ugljanu daju tipičan mediteranski miris.

Ugljan je dokaz da je izlet moguće organizirati na otoku, a mi smo kao naše krajnje odredište odabrali tvrđavu sv. Mihovila, bez koje boravak na Ugljanu nije potpun. Tvrđava se nalazi na 265 metara visokom brdu iznad naselja Preko.

Cijeli tekst, koji je još jedna besplatna reklama za naš otok, možete pročitati na portalu Pun kufer.

Fotografija Pun kufer/Sandro Sklepić