Izabrani izvođači radova za Ribarsku luku Vela Lamjana

Izabrani izvođači radova za Ribarsku luku Vela Lamjana

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar dalo je suglasnost o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje građevinskih radova i nadzor u sklopu Projekta modernizacije i dogradnje Ribarske luke Vela Lamjana, priopćili su iz Lučke uprave Zadar.

Za izvođenje građevinskih radova izabrana je Zajednica ponuditelja Kali gradnja d.o.o. iz Kali, Yu Briv d.o.o. iz Kotora i EL-TIM d.o.o. iz Zadra, a za nadzor Kozina projekti d.o.o. iz Trilja.

Lučka uprava Zadar, navodi se u priopćenju, prošle je godine kandidirala projekte modernizacije i dogradnje Ribarske luke Vela Lamjana i Ribarske ruke Gaženica za sufinanciranje novcem Ministarstva poljoprivrede – Uprave za ribarstvo u okviru mjere Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa, što je odobreno 28. i 31. srpnja,  slijedom čega je proveden postupak javne nabave.

Vrijednost ugovorenih radova za izvođenje građevinskih radova je 29,602.392 kune, a potpisivanje ugovora se očekuje nakon što odluka o odabiru postane izvršna. Građevinski radovi na modernizaciji i dogradnji Ribarske luke Vela Lamjana trebali bi početi tijekom ožujka i trajati 18 mjeseci.

U sklopu radova u Ribarskoj luci Vela Lamjana dogradit će nova obala za prihvat ribarskih brodova od 162 metra, osigurat će se površina za deponiranje ribarskih mreža i ostale opreme, glavni lukobran produžit će se za 30 metara čime će se zaštititi akvatorij luke i sagradit će se posebna obala za manje brodove od 140 metara.

-Ribarstvo ima dugu tradiciju na području Zadra. Ima veliku važnost za otočane, ali i za razvoj turizma. U ribolovnim zonama Zadarske županije izlovi se oko 58 posto od ukupnog ulova male plave ribe u Hrvatskoj. Dodatno, u Zadarskoj županiji iskrca se oko 40 posto od ukupnog iskrcane količine ribe u Hrvatskoj. Ovo su značajni resursi vrijedni modernizacije, a prvi korak je Ribarska luka Lamajana koja će nakon građevinskih radova pružati kvalitetnije usluge ribarima i otočanima, izjavio je Robert Škifić, ravnatelje Lučke uprave Zadar.

Slijedi postupak javne nabave za izbor najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje i nadzor građevinskih radova u sklopu Projekta modernizacije i dogradnje Ribarske luke Gaženica, dok se početak radova očekuje tijekom svibnja ove godine.