Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Lučka uprava: Do kraja siječnja u Gaženici nova autobusna nadstrešnica!

Do kraja siječnja, ispred putničkog terminala u Gaženici bit će postavljena nova autobusna nadstrešnica.

Prema riječima Jelene Bakočević, službenice za informiranje Lučke uprave Zadar, ugovor za nabavu autobusne nadstrešnice tipa U4 Lučka uprava Zadar potpisala je 18. prosinca 2018. s rokom isporuke i montaže od 45 dana.

“S obzirom na to da je prva faza preseljenja u novu zgradu Trajektnog terminala predviđena do kraja siječnja ove godine, očekujemo da će i radovi na montaži i postavljanju autobusne nadstrešnice biti okončani do predviđenog roka, odnosno da bismo tada našim putnicima i korisnicima luke bili u mogućnosti pružiti odgovarajuće i daleko bolje uvjete”, priopćili su iz Lučke uprave.

Do kraja siječnja u zgradu novog terminala trebala bi se preseliti i Jadrolinijina agencija, a kako nam je kazala glasnogovornica državne brodarske tvrtke Marija Zaputović, preseljenje je u tijeku i početak rada agencije u novom prostoru očekuje se do kraja ovoga mjeseca.

O neadekvatnoj autobusnoj stanici u Gaženici, koju većinom koriste otočani, pisali smo početkom studenoga kada se putnici nisu imali gdje skloniti od olujnog juga i kiše, što je izazvalo buru nezadovoljstva na društvenim mrežama.

Od načelnika Općine Preko Jure Brižića tada smo doznali kako će se nova autobusna stanica rješavati “u paketu” s preseljenjem Jadrolinijine putničke agencije u zgradu novog terminala, o čemu su načelnici otočnih općina nekoliko puta razgovarali s direktorom Lučke uprave Zadar Robertom Škifićem. Brižić je naglasio kako je dobio čvrsto obećanje da će se do kraja 2018., odnosno početka ove godine taj problem riješiti.

Konstrukcija nove nadstrešnice i klupa izrađene su od inoxa, bočne i stražnja strna od sigurnosnog stakla debljine 10 mm, a krov od polikarbonata debljine šest milimetara. U nadstrešnici će biti fluorescentna rasvjeta.