Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Kreativna agencija Brigada uređuje kuhinju Psihijatrijskoj bolnici Ugljan

Tijekom blagdanskih dana pokreću se brojne humanitarne akcije, ali čini se kako se većina uglavnom odvija u velikim i lako dostupnim gradovima. Na otoke i udaljenija mjesta izvan turističke sezone vrlo se često potpuno zaboravi.

Zato je zagrebačka kreativna agencija Brigada ove godine tijekom prosinca odlučila posjetiti korisnike Psihijatrijske bolnice Ugljan kako bi obnovila zajedničke prostorije i unijela malo vedrine u otočne zimske dane.

– Posjetit ćemo bolnicu na otoku Ugljanu i, između ostaloga, urediti kuhinju u kojoj se održavaju kulinarske radionice, a koja vapi za obnovom, te susjedni dnevni boravak i prostoriju za vježbanje, kaže Zoja Ivanišević iz Brigade.

Brigadin tim bit će na otoku od 6. do 8. prosinca i imat će pravu malu radnu akciju, a sve s ciljem da njihov ovogodišnji božićni poklon ne bude jednokratan, nego trajan i zaista koristan onima kojima je namijenjen. Božićnu inicijativu pokrenuli su sa željom da potaknu i druge da učine nešto slično i budu promjena koju i sami žele vidjeti. Imali su nekoliko prijedloga, ali zajednički su se odlučili za Ugljan nakon što su vidjeli u kakvom je stanju bolnica, ističu u agenciji.

Ovo nije prva božićna akcija koju provode. Prije dvije godine posjetili su Dječju bolnicu Kantrida u Rijeci, a reakcije svih uključenih bile su im dobar pokazatelj da su ovakve akcije itekako potrebne i dobrodošle.