Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Članovi DDK Preko ove godine prikupili 76 doza krvi

U posljednjoj ovogodišnjoj akciji, koja se 19. studenoga u organizaciji Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar i Crvenoga križa Zadar održala u POU Dom na žalu, članovi DDK Preko prikupili su 21 dozu krvi.

– Nažalost, zbog niskog tlaka i hemoglobina ili trenutačno lošijeg zdravstvenog stanja, deset darivatelja nije moglo dati krv, a ukupno je ove godine naš aktiv prikupio 76 doza dragocjene tekućine, kazala je Jelena Đuriš, predsjednica aktiva, te još jednom uime svih članova čestitala svojim sumještanima i članovima DDK Preko, jubilarnim darivateljima Grozdani Gregov i Stipi Marđetku na priznanju koje su 25. listopada dobili od Zadarske županije.

Grozdana Gregov plaketu je dobila za 55, a Stipe Marđetko za 50 darivanja krvi.

Krv su darovali: Jakov Sorić (97. put), Katica Košta, Robert Šoša, Josip Špoljarić, Aneta Torbarina, Jure Brižić, Zlatko Klarin, Renato Kereš, Luka Ivanov, Seka Gregov, Daniel Popović, Tomislav Lončar, Pave Sorić, Slavko Korenić, Marko Kolega, Ivan Šarin (prvi put), Silvana Vidović, Stipe Pavin, Zlatko Sorić, Doris Blasić i Šime Feštin.

Darivatelji koji nisu mogli dati krv:  Daniela Šoša, Željko Rađa, Ante Lončar, Đina Telac, Melina Blasić, Berta Mičić, Nataša Santešić, Lucia Dorkin, Vjeko Mazić, Karolina Mičić.

Obrok zahvalnosti i zajedničko druženje darivatelja i ovoga je puta bilo organizirano u Taverni kod Jose.

Predsjednica Đuriš podsjeća da se krv može dati i na Odjelu za transfuziju Opće bolnice Zadar utorkom od 7.30 do 14 sati, srijedom od 14 do 19 sati i petkom od 7.30 do 13.30 sati, a prva akcija sljedeće godine održat će se u ožujku.