Na Pašmanu prvo otočno klizalište i adventski program

Na Pašmanu prvo otočno klizalište i adventski program

Adventske kućice s bogatom gastronomskom ponudom, nastup različitih izvođača, klape, mažoretkinje, zborovi iz Zadra, otoka, DJ-i…

Sve to i još mnogo više predblagdanskih sadržaja pod nazivom “Čarobni otok” od 8. prosinca do 6. siječnja na školskom igralištu u Neviđanima organiziraju TZO Pašman, Općina Pašman i JKU Otok Pašman.

– Prvi put na jednom od  otoka zadarskog arhipelaga održat će se pravi adventski program koji smo nazvali “Čarobni otok” i vjerujemo da će privući stanovnike svih mjesta Pašmana i Ugljana, kaže voditeljica projekta Petra Perinović i napominje kako organizacija jedne tako velike manifestacije ne bi bila moguća bez pomoći brojnih volontera i udruga, a posebno bez podrške OŠ Vladimira Nazora i ravnateljice Natashe Kraljev, koja je uz mnoge druge podržala projekt.

Početna ideja bila je kako probuditi uspavanu zimu na otoku, ali i želja da se dugogodišnji Božićni koncert klapa pretvori u nešto više. Jedan od atraktivnijih programa sigurno će biti natkriveno klizalište veličine 200 četvornih metara tako da otočani željni zabave na ledu više neće morati odlaziti na kopno. Na velikoj pozornici nastupat će razni izvođači, a božićni  koncert 23. prosinca održat će grupa Dalmatino. Osim zabavnih sadržaja, bit će i predstava za djecu, animatora, dolazak Djeda Božićnjaka, mađioničara, kićenje božićnog drvca želja, škola klizanja, gastro natjecanje, predbožićni sajam u kojem će sudjelovati i dobitnici oznake HOP, utrka Djeda Mrazova…

– Vjerujemo da jedna ovakva manifestacija može zaživjeti na otoku i pružiti djeci i odraslima uživanje u božićnoj čaroliji nadomak svojih domova. Organizacijom “Čarobnog otoka” želimo poslati poruku svima da su otoci živi cijele godine, a voljeli bismo i privući posjetitelje s kopna da posjete otok u zimskim mjesecima jer doista, kako i nosi naziv ove manifestacije, otok je zimi čaroban. Ako mu dodamo dašak adventske čarolije, postaje još čarobniji!, mišljenja je voditeljica Petra Perinović.

Nada se da će adventski program u Neviđanima prepoznati i podržati svi otočani kako bi mogao rasti iz godine u godinu. Stoga poziva sve da se pridruže na velikom otvorenju u subotu, 8. prosinca jer posjetitelje očekuju mnogobrojna iznenađenja.

Ilustracija Paul Solomon/Unsplash