Predstavljanje knjige kaljske pjesnikinje Milene Rakvin Mišlov

Predstavljanje knjige kaljske pjesnikinje Milene Rakvin Mišlov

U ponedjeljak, 5. studenoga u 19.30 sati, u café galeriji Đina u Zadru, održat će se promocija knjige “Vjetar” kaljske pjesnikinje Milene Rakvin Mišlov.

Dvadeset i tri godine nakon smrti Milene Rakvin Mišlov njezina kćer je deset neobjavljenih pjesama za djecu svoje majke objelodanila u knjizi “Vjetar” koja je ilustrirana radovima njezine unuke Petre Jelavić koja, nažalost, nije uspjela upoznati svoju baku.

Petra je učenica četvrtog razreda osnovne škola i već je samostalno izlagala. Njezin otac Dragan Jelavić, profesor likovne kulture, i sam se bavi slikarstvom i trenutačno je predsjednik Društva likovnih umjetnika u Zadru.

Milena Rakvin Mišlov (1952.-1995.) pjesme je objavljivala u časopisima Zatvorenik, glasniku hrvatskoga društva političkih zatvorenika, u književnom časopisu Marulić, Narodnom listu, Kualjskom luminu i Zadarskoj smotri. Autorica je dvije pjesničke zbirke “Mene moja baba” i “Mladosti tvoje miris”. Posthumno je 1995. dobila nagradu Grada Zadra za životno djelo na području kulture.