Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Ivana Kraljić iz Općine Pašman najbolja hrvatska tajnica godine!

Ivana Kraljić, zaposlenica Općine Pašman, proglašena je prošle subote na svečanoj dodjeli u zagrebačkom Hotelu Esplanade jednom od pet najboljih poslovnih tajnica Hrvatske.

Odlučila je to Hrvatska poslovna tajnica – HPT, nacionalna strukovna udruga, koja od 1996. godine proglašava pet najboljih hrvatskih tajnica/ka godine – godišnja nagrada EA – u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija.

Uz Ivanu Kraljić, ovogodišnje su dobitnice, Nataša Pomper, Hrvatski geološki institut, Zagreb, Lada Radić, Hrvatski operator tržišta energije d.o.o., Zagreb, Nana Tomić, Srednja talijanska škola u Rijeci/ Scuola media superiore italiana Fiume, Jasmina Palinić, Općina Slivno, a nagradu za životno djelo dobila je Branka Vinković iz Grada Vukovara.

Ivana Kraljić rođena je u Zadru, gdje je završila Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu te stekla zvanje ekonomista. Potom upisuje Language school Zadar te se zapošljava kao sezonski djelatnik u Turističkoj zajednici Općine Pašman. Radno iskustvo sjecala je kao turistička djelatnica, referentica za obradu podataka, informatorica u TZO Pašman, zatim u Zepteru gdje je 2011. godine proglašena najboljim suradnikom.

U Općini Pašman prošla je stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa da bi 2014. godine postala administrativna tajnica u Jedinstvenom upravnom odjelu.

-Prije svega želim zahvaliti našoj strukovnoj udruzi i općinskom načelniku Krešimiru Ćosiću koji su me nominirali za nagradu. Volim ovaj posao, a unutar udruge redovito pohađam seminare i različita stručna osposobljavanja jer je u tajničkom poslu uvijek puno izazova i različitih situacija koje su je formirale kao osobu, smatra Ivana.

U udruzi je opisuju kao pozitivnu, organiziranu, društvenu i profesionalnu osobu uvijek spremnu pomoći u svakoj situaciji, a Ivana za sebe kaže da voli putovanja i druženja s prijateljima. Veliki je ljubitelj tenisa, u slobodno vrijeme bavi se rolanjem, bicikliranjem, tenisom i dekupaž tehnikom. Udata je i majka djevojčice od dvije godine.

Godišnje nagrade EA jedna osoba može dobiti samo jednom, a ove godine dodijeljene su dvadeset i treći put.

Fotografije Foto Nana