Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Dokumentarni film “Sutomiška ljubavna priča” premijerno na HTV-u

Točno prije godinu dana pala je “prva klapa” dokumentarnog filma o Branku i Jennifer Antišin iz Sutomišćice, a ove subote, 13. listopada, na Trećem programu HTV-a u 17.30 sati, moći ćemo premijerno vidjeti “Sutomišku ljubavnu priču”.

Branko i Jennifer upoznali su se u Kanadi. Ona je došla s Kariba, on iz Sutomišćice. Gotovo cijeli radni vijek proveli su kao ugostitelji na Sveučilištu u Montrealu, a danas su u mirovini. Ostatak života odlučili su provesti na otoku uživajući u svom vrtu ili u šetnjama po Sutomišćici…

– Vole putovanja, zabavu i pjesmu – uživaju u životu! Stekli su brojna prijateljstva sa strancima, a mnogi od njih su toliko zaljubljeni u Hrvatsku da im je ona novi, drugi dom.  jubavna priča Branka i Jennifer pokazuje nam sklad života na otoku gdje su sljubljeni priroda i suvremeni način života. Jennifer s Kariba je sretna, pronašla je sreću u životu sa svojim Brankom na, kako kaže, egzotičnom Ugljanu, otkriva scenaristica i redateljica Tanja Kanceljak, i sama zaljubljena u naš otok, na kojemu provodi svaki slobodan trenutak.

Film je snimljen u sklopu dokumentarne serije “Hrvatska, moj izbor”, pokrenute prije dvije godine. Serijal  predstavlja hrvatske povratnike, ali i strance kojima je Hrvatska idealno mjesto za život. Među njima su ljudi različitih zanimanja koji otvoreno i iskreno progovaraju o tome što ih tišti, a što veseli.

Snimatelj 30-minutnog filma o Branku i Jennifer bio je Dražen Lipka, montažer Filip Karabelj, glazbu je skladao Matej Meštrović, produkciju potpisuje Marko Kaić, a scenaristica i redateljica je Tanja Kanceljak.