Počinje Turnir u nogotenisu – nakon finala koncert TBF-a!

Počinje Turnir u nogotenisu – nakon finala koncert TBF-a!

PREKO – Potaknuti humanitarnim akcijama udrugama iz Sutomišćice i Lukorana, Udruga mladeži Preka odlučila je za trajanja Turnira u nogotenisu, koji s TZO Preko organizira od 12. do 14. srpnja, prikupljati donacije za bolesnog dječaka Maura iz Rijeke.

– Humanitarnu kutiju postavit ćemo na šanku i svaki posjetitelj i sudionik moći će priložiti donaciju i na taj način napraviti dobro djelo. Jer, zajedno smo jači!, poružuju iz Udruge mladeži Preka.

Na turnir se prijavilo 15 ekipa s otoka Ugljana i iz Zadra, a prva utakmica odigrat će se u četvrtak, 12. srpnja u 19 sati na terenu postavljenom u središtu Preka.

Turnir će se igrati u formatu 2 v 2 (plus 1 zamjena) na dva dobivena seta do 11. Organizatori su pripremili nagrade za najbolje ekipe: prvo mjesto 2000 kuna i pehar, drugo mjesto 1500 kuna i pehar i treće mjesto 500 kuna i pehar, a nakon finala i proglašenja pobjednika u subotu, 14. srpnja, koncert će održati legendarna splitska grupa TBF!.

Dječak Mauro iz Rijeke ima rijetku bolest neokoštavanja potkoljenice (kongenitalna pseudoartroza tibije i fibule).

U rujnu bi trebao na treću operaciju u Beč. No, to će se dogoditi samo ako roditelji uspiju skupiti novac. Iscrpili su sve opcije – iza njih su krediti, zaduženja, donacije, posudbe novca od rodbine i prijatelja.

Roditelji strahuju hoće li skupiti novac za akontaciju koju bečkoj klinici moraju uplatiti do kraja kolovoza, a ona iznosi, 62.000 kuna, a ukupan iznos troškova boravka u bolnici dosegnut će 120.000 kuna.

Za sve koji Mauru žele pomoći svojim uplatama i tako mu omogućiti liječenje u Beču. donacije mogu uplatiti na račun: HR33 2500 0093 1065 6404 9

Fotografija YouTube.com