Otvorene prijave za nogotenis turnir Udruge mladeži Preka

Otvorene prijave za nogotenis turnir Udruge mladeži Preka

PREKO – Udruga mladeži Preka u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Preko organizira 1. nogotenis turnir koji će se održati od 12. do 14. srpnja u središtu Preka.

Prijave za turnir su otvorene i primaju se na tel. broj: 091/349-7399 ili u inbox FB stranice Udruga mladeži Preka. Kotizacija iznosi 100 kuna, a ždrijeb skupina bit će 11. srpnja.

Turnir će se igrati u formatu 2 v 2 (plus 1 zamjena) na dva dobivena seta do 11.

Organizatori su pripremili nagrade za najbolje ekipe: prvo mjesto 2000 kuna i pehar, drugo mjesto 1500 kuna i pehar i treće mjesto 500 kuna i pehar.

Nakon finala i proglašenja pobjednika, koncert će održati legendarna splitska grupa TBF!

Nogotenis je sport nastao spajanjem nogometa i tenisa. U svijetu postoji više od 80 godina i trenutačno ima više od 50.000 registriranih natjecatelja u više od dvadeset zemalja. Svjetska organizacija koja okuplja nogotenisače zove se FIFTA  (Fédération Intérnationale de Footballtennis Associations) i osnovana 1987. godine.

Najrazvijenija nogoteniska velesila je Češka koja ima registriranih 565 nogoteniskih klubova raspoređenih u sedam liga. Hrvatska je od 2002. punopravna članica FIFTA-e i od tada je nastupila na svim svjetskim i europskim natjecanjima.

Fotografija Večernji list