Izložba “Ritam života” Đurđe Ferine u POU Dom na žalu

Izložba “Ritam života” Đurđe Ferine u POU Dom na žalu

PREKO – Čast da otvori ljetnu izložbenu sezonu u POU Dom na žalu ove je godine pripala Đurđi Ferini, zagrebačkoj slikarici sa stalnom ugljanskom adresom.

Posljednji put Đurđa Ferina u Preku je izlagala u srpnju 2015. godine predstavljajući se sa 30-ak akrila i ulja na platnu. Nova izložba naslovljena je “Ritam života” i donosi 60-ak recentnih radova podijeljenih u dvije tematske cjeline. Noviji opus, prema autoričinim riječima, posvećen je i inspiriran djelima velikoga slikara hrvatske moderne, pejzažista Celestina Medovića, a drugi donosi motive maslina i lopoča.

Đurđa Ferina dosad je desetak puta izlagala samostalno, u Zagrebu i na Ugljanu, a 2009. godine imala je zajedničku izložbu s kćerkom Antonijom u Zagrebu. Bavila se i tapiserijama te 80-ih godina prošlog priredila izložbe tada modernih i atraktivnih tapiserija. Aktivni je član Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Mozaik na otoku Ugljanu.

Izložba “Ritam života” otvara se u subotu, 30. lipnja u 20 sati, a radovi Đurđe Ferine moći će se razgledati do 14. srpnja.