Za obnovu “store crikve” u Preku u nepunih mjesec dana prikupljeno 8700 eura

Za obnovu “store crikve” u Preku u nepunih mjesec dana prikupljeno 8700 eura

Šezdesetominutna snimka donatorskog koncerta „Kraljice krunice, moli za nas!“ za obnovu “store crikve”, koji se 16. lipnja održao u Crkvi Gospe od Ružarija u Preku, može se pogledati na YouTube kanalu:

 

Koncert je organizirala je Udruga Priješka luzarica, a u programu su nastupili Udruga žena Luzor, Ženska klapa Lavandiere, mezzosopranistica Ivanica Vunić, Ivana Vrban, klavir, Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica Zadar.

Udruga Priješka luzarica osnovana je u svrhu očuvanja kulturne baštine, a s glavnom namjerom da pomogne u prikupljanju sredstava za obnovu stare župne crkve Gospe od Ružarija u Preku.

Stara župna crkva mjesto je brojnih krštenja, vjenčanja kao i počivalište starijih generacija Prečana. Ujedno je simbol vjere i tradicije te najznačajnija povijesna građevina u Preku. Nažalost, već je dugo zapuštena te joj je potrebna temeljita obnova.

Predsjednica udruge Diana Sorić podsjeća da je donesen plan obnove crkve prema kojemu bi se najprije krenulo u sanaciju crkvenog zvonika jer se ove, 2024. godine, puni 180 godina od njegove gradnje. S ciljem prikupljanja donacija za obnovu crkve, udruga će organizirati donatorske koncerte te različita kulturno-umjetnička događanja.

Ističe da je dosad prikupljeno 8700 eura te poziva sve prijatelje Preka, u zemlji i inozemstvu, Prečane razasute po cijelome svijetu te sve one kojima je Preko u srcu da doniraju za obnovu “store crikve”.

Donacije i dobrovoljni prilozi mogu se uplatiti na račun udruge otvoren kod OTP Banke:

IBAN: HR 9224070001100664672
BIC: OTPVHR2X