U tijeku sanacija puknute odvodne cijevi kolektora u Ždrelcu

U tijeku sanacija puknute odvodne cijevi kolektora u Ždrelcu

Jučer u jutarnjim satima u Ždrelcu je pukla cijev kanalizacijskog kolektora koja vodi prema ispustu. Tijekom ispuštanja komunalnih otpadnih voda iz jedne od cisterni u kolektor, pukla je cijev prilikom čega je došlo i do curenja sadržaja na obalu.

Prema informacijama iz Komunalnog društva Otok Pašman, odmah poslije prijave oštećenja zaustavljeno je ispuštanje sadržaja cisterni u kolektor, a time je spriječeno i curenje u okoliš, dok se brzom reakcijom lokalne samouprave već pristupilo sanaciji oštećene cijevi.

Puknuta cijev je iskopana te je u tijeku sanacija oštećenja, a nakon završetka radova Općina Pašman planira u suradnji s komunalnim i vatrogasnim društvom područje puknuća očistiti, sve ostatke otpadnih voda odstraniti te temeljito isprati stijene obale.

Načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić kaže da je došlo do oštećenja cijevi kolektora, a ne do ispuštanja sadržaja cisterni izravno u more, kako su javljali neki mediji.

– Kanalizacijski kolektor u Ždrelcu koriste tri koncesionara koji djeluju na području cijelog otoka te organizirano obavljaju djelatnost pražnjenja i odvoza komunalnih otpadnih voda iz individualnih sustava odvodnje. Ovakav sustav na otoku godinama odlično funkcionira dok na ovakve nepredviđene slučajeve puknuća cijevi nitko ne može utjecati. Ono što mi kao lokalna samouprava možemo napraviti je odmah po prijavi incidenta brzo reagirati da se oštećenje što prije sanira. Naglašavam da je ispuštanje otpadnih voda u kolektor odmah nakon puknuća cijevi zaustavljeno, a u tijeku je sanacija koja bi uskoro trebala biti završena, pojasnio je načelnik Ćosić.