Mobilni mamograf 12. i 13. ožujka u Preku – žene, dođite na besplatni pregled!

Mobilni mamograf 12. i 13. ožujka u Preku – žene, dođite na besplatni pregled!

U sklopu provođenja Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, Zavod za javno zdravstvo Zadar organizira mamografska snimanja na mobilnom mamografu u Preku.

Mobilni mamograf bit će u Preku, ispred POU Dom na žalu (Magazin 5), 12. i 13. ožujka (utorak i srijeda).

Pregled se preporučuje ženama rođenima između 1954. i 1973. godine koje nisu u posljednje dvije godine bile na mamografskom pregledu.

Da biste osigurale termin, nazovite na besplatni telefon 0800 200 157 od 8 do 14 sati i potvrdite dolazak (bez uputnice, besplatno i bez čekanja) jer je broj žena za pregled ograničen.

Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke pokrenulo je Ministarstvo zdravstva u rujnu 2006. godine. Programom su obuhvaćene žene od 50 do 69 godina starosti koje se pozivaju na obavljanje mamografije svake dvije godine.

U Službi za javno zdravstvo pripremaju se, tiskaju i šalju pozivi svim ženama te dobi u Zadarskoj županiji. Za svaku ženu dogovara se poseban termin snimanja te usklađuje i koordinira s mamografskim jedinicama. Svim ženama šalju se obavijesti o nalazima na kućnu adresu, a liječnicima obiteljske medicine obavijest o nalazima žena koji zahtijevaju daljnju obradu.

PREVENTIVNI PREGLEDI SPAŠAVAJU ZDRAVLJE I ŽIVOT!!!

 

Fotografija Županijska liga protiv raka Split