Emisija Radio Vala “Ča je s ča” u travnju na državnoj smotri Lidrano

Emisija Radio Vala “Ča je s ča” u travnju na državnoj smotri Lidrano

Emisija Radio Vala OŠ Valentina Klarina Preko – “Ča je s ča” – u travnju će predstavljati Zadarsku županiju na državnoj razini Smotre literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva Lidrano”.

U Osnovnoj školi Stanovi u Zadru, u utorak 27. veljače održana je županijska smotra, na kojoj je sudjelovalo 27 škola iz cijele Zadarske županije, više od 150 učenika i njihovih mentora koji su se predstavili u ukupno šest različitih kategorija.

Osnovnu školu Valentina Klarina predstavljala je radijska ekipa u sastavu: Vito Valčić, Gabriela Franov, Mia Kurtin, Kiara Vitlov i Aurora Halilović uz mentoricu Lindu Kolega Babajko s radijskom emisijom „Ča je s ča“.

Prema riječima mentorice Linde Kolega Babajko, učenici su u emisiji istražili nestaje li naše ča.

-Razgovarali smo s bivšim učenicima naše škole, koji su sada uspješni ljudi, kako su govorili tijekom školovanja i jesu li ih profesori ispravljali te smo među našim učenicima proveli ankete o zanimljivim čakavskim riječima. Posjetili smo i Područnu školu u Kalima te razgovarali s učenicima i njihovim učiteljicama o načinu na koji čuvaju naše čakavsko narječje, dodala je.

Povjerenstvo za radijske emisije činili su: Danijela Đimoti, novinarka i voditeljica na Novom radiju, Ante Kolanović, novinar i rukovoditelj zadarskog centra HRT-a, te Elvis Papić, glazbeni urednik na radiju 057.

Stručno prosudbeno povjerenstvo predložilo je emisiju „Ča je s ča“ za državnu razinu natjecanja koja će se održati u travnju.

Bravo za naše radijske novinare i mentoricu!

Emisiju možete poslušati na LINKU