Ljekarna Zadar uložit će u obnovu svoje ljekarničke jedinice u Preku 375.000 eura

Ljekarna Zadar uložit će u obnovu svoje ljekarničke jedinice u Preku 375.000 eura

Ljekarna Zadar uložit će u obnovu svoje ljekarničke jedinice u Preku 375.000 eura bez PDV-a, što će biti potvrđeno na sjednici Županijske skupštine 27. veljače, a prethodno je raspravljeno na kolegiju župana 16. veljače.

Kako donosi portal 057info, riječ je o samostojećoj kući u Preku, u Ulici Ive Mašine 4, koja je u vlasništvu ustanove, u čijem prizemlju se nalazi ljekarnička jedinica te od njene gradnje šezdesetih godina prošlog stoljeća nije obnavljana. Na kući je obnovljen krov prije 30 godina, dok su sama kuća i dvorište u derutnom stanju pa je potrebna izmjena stolarije, izolacije cijele kuće, uređenje dvorišta s parkirnim mjestom te spajanje objekta na gradsku kanalizaciju.

U zahtjevu koji je na Županijsku skupštinu poslala ravnateljica Ljekarne Zadar Franka Petric Pocrnić, ističe se da prostor ljekarničke jedinice zahtijeva adaptaciju – uređenje interijera s ciljem da ljekarna dostigne suvremene standarde opremljenosti za pružanje zdravstvenih ljekarničkih usluga te kako je ovlašteni projektant procijenio da bi vrijednost ovih ulaganja iznosila oko 357.000 eura.