ADVENT U OPĆINI PREKO Koncerti, radionice, božićni marendin, nastup Jure Brkljače….

ADVENT U OPĆINI PREKO Koncerti, radionice, božićni marendin, nastup Jure Brkljače….

U organizaciji Turističke zajednice Općine Preko, Općine Preko i Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu, od 8. do 23. prosinca održat će se Advent u Općini Preko.

Programi će se odvijati u Preku i Ugljanu, u POU Dom na žalu, Galeriji Baul i Domu kulture Ugljan te na otvorenom budu li dopustile vremenske prilike. Za sudjelovanje u radionicama u Ugljanu potrebno se prethodno najaviti (023 288011).

Advent će 8. prosinca u Domu kulture Ugljan u 17.30 sati otvoriti radionica izrade prirodnog balzama za usne od naranče OPG-a Grdaš. Sutradan, 9. prosinca u 16 sati, u POU Dom na žalu predavanje Kulturno-umjetnički spomenici Preka održat će doc.dr.sc. Sofija Sorić sa Sveučilišta u Zadru, a u 17 sati u Galeriji Baul bit će organizirana Adventska radionica za djecu.

Tradicionalno, 13. prosinca, u 16.30 sati, u Domu na žalu Udruga žena Luzor i POU Dom na žalu organizirat će dječju priredbu posvećenu svetoj Luci

Dječji vrtić Lastavica priredit će 14. prosinca u 16 sati Božićnu priredbu u Domu kulture Ugljan, a u petak, 15. prosinca u 16 sati, također u Domu kulture Ugljan, održat će se Dan društvenih igara.

U subotu, 16. prosinca u 17 sati, u Galeriji Baul, organizirat će se još jedna Adventska radionica za djecu, a sljedeći dan, 17. prosinca u 17.30 u Domu kulture Ugljan, organizatori pozivaju na projekciju filma “Grinč”.

U srijedu, 20. prosinca u 18 sati, u POU Dom na žalu Božićni koncert održat će učenici Glazbene škole Blagoja Berse, Područnog odjela, a u četvrtak, također u POU Dom na žalu u 15 sati, predavanje i radionicu izrade bokobrana pod nazivom “Očuvanje tradicionalne ribarske vještine, znanja i običaji” vodit će Domaća radinost Ivan Longin iz Kali.

Istoga dana, u 18 sati, u Domu na žalu predavanje naslovljeno Važnost ribe kao iznimno nutritivne namirnice održat će renomirani kuhar Renato Kraljev. Nakon toga, u 19 sati, nastupit će zadarski zbor A.K.A. CRESCENDO.

Božićni koncert Udruge Điran i gostiju održat će se 22. prosinca u 19 sati u Domu kulture Ugljan, a u 17 sati toga dana u Domu na žalu Dječji božićni ples izvest će polaznici Udruge Tim.

U subotu, 23. prosinca u 11 sati, organizatori pozivaju mještane na Mul u Preku na predbožićni marendin nazvan Večer priješke kužine s kuharom Renatom Kraljevom. U glazbenom programu nastupit će Jure Brkljača.