Sv. Mihovilu naslov jesenskog prvaka unatoč zavjeri i birokratskom licemjerju

Sv. Mihovilu naslov jesenskog prvaka unatoč zavjeri i birokratskom licemjerju

Seniori Svetog Mihovila uvjerljivo su osvojili naslov jesenskog prvaka 2. Županijske nogometne lige. Cijeli jesenski dio bili su uvjerljivi i bez poraza dočekali zimsku stanku, uz sedam pobjeda i jedan remi.

I tu bi vijest, koja poznavajući kvalitetu otočne momčadi nije neočekivana, trebala završiti da se u posljednjem kolu nije dogodio niz bizarnosti, licemjerja, ljudske gluposti i zločestoće popraćene ‘Pilatovskom’ reakcijom Županijskog nogometnog saveza Zadarske županije. Sve je na kraju ostavilo gorak okus i podsjetilo na kaljužu koja očito nije u potpunosti nestala iz hrvatskog nogometa pa ni na ovim, nižim razinama.

Naime, u posljednjem kolu 2. Županijske nogometne lige otočani su uvjerljivo slavili na gostovanju kod NOŠK-a s 5:0, da bi nakon žalbe treće momčadi utakmica bila registrirana rezultatom 3:0 za domaćine i to zbog uistinu bizarnog razloga – dvojica nogometaša Sv. Mihovila nastupila su istog dana na prvenstvenoj utakmici – Futsal lige juniora. Da dobro ste pročitali – Futsal lige juniora! I da, niste pogriješili, u pitanju je posve drugi sport!

“Naša dva igrača, 18-godišnji Leon Cukar koji je na spomenutoj utakmici ušao u igru na poluvremenu i 16-godišnji Jakov Ortulan, koji je igrao od 76. minute, to su jutro prije naše utakmice igrali futsal prvenstvenu utakmicu za juniorsku selekciju MNK Jezera koji su slavili nad MNK Gaunima u Biogradu. NOŠK se na utakmicu nije žalio i iznenađeni su ovakvom odlukom i što se njih tiče naša pobjeda je bila korektna! S obzirom da su nam iz Saveza rekli koja nas je osoba i klub prijavili mi im poručujemo: „Sramite se!”.

Umjesto da tim mulcima kažete svaka vam čast što ste u jednom danu trčali po Zadarskoj županiji da biste odigrali dvije nogometne utakmice, vi nas prijavljujete radi svoje osobne koristi. Ako su jedan dečko od 18 godina i drugi od 16 godina bili razlog što smo dominantno osvojili naslov jesenskog prvaka u 2. ŽNL, onda nam je to za pohvalu!

Tri boda su nam oduzeta, no i bez ta tri boda, naši su igrači osvojili naslov jesenskog prvaka na kojemu im čestitamo a ovima na prijavi srdačno zahvaljujemo“, oštro su komentirali iz NŠK Sveti Mihovil putem svojih društvenih mreža.

No, bilo kako bilo kruta birokratska pravila Županijskog nogometnog saveza oduzela su otočnoj momčadi tri zasluženo osvojena boda, čemu su naknadno dodali još jedan dodatni bod kazne. Ipak, unatoč oduzimanju čak četiri boda, boduli su zadržali prvo mjesto i naslov jesenskog prvaka. O izravnim krivcima, odnosno osobama i klubu iz kojeg je stigla prijava, gospodski neće u javnost poručujući samo da znaju tko su i da će od sada prema njima drugačije odnositi, a zna se da na terenu u Sutomišćici sve momčadi budu vrlo ugodno i prijateljski dočekane.

Doduše, ako se uzme u obzir da izravno oštećeni NOŠK nije uložio žalbu, nije teško pogoditi odakle vitar puše gledajući ljestvicu 2. ŽNL. Ali kako kaže ona narodna što nas ne ubije, to nas ojača, tako će i otočni nogometaši u drugi dio prvenstva ući dodatno motivirani da potvrde naslov. A i birokracija uvijek ima svoje granice. U treću ligu ih, naime, ne mogu izbaciti…

 

 

 

LJESTVICA 2. ŽNL

  1. Sv. Mihovil 18 bodova (-4)
  2. Raštane 17
  3. NOŠK 11
  4. Podgradina 10
  5. Vrčevo 7
  6. Debeljak 7
  7. Arbanasi 4