Više od 70 oldtimera ispričalo novu otočnu turističku priču

Više od 70 oldtimera ispričalo novu otočnu turističku priču

Nakon biciklističkih utrka i revijalne vožnje mopeda, naš je otok u subotu ugostio oldtimere, i to više od 70 maženih i paženih limenih ljubimaca u poodmakloj dobi.

Invazija na otok počela je u trajektnoj luci u Preku, nastavila se revijalnom vožnjom središtem mjesta te glavnom prometnicom do Mulina. U pratnji oldtimera bilo je više od 150 sudionika iz rekordna 22 kluba iz cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Švicarske.

22. Oldtimer Auto Rally „100 kilometara Zadra” organizirao je Oldtimer kluba Zadar, uz gostoprimstvo i suorganizaciju domaćina – Turističku zajednicu Općine Preko i Općinu Preko.

Prema riječima organizatora, jedinstvena utrka u ovom dijelu Dalmacije spojila je prekrasnu otočnu vizuru, more, adrenalin i vremenom nepokorene zvijezde auto industrije prošlog stoljeća.

Osim revijalne vožnje, održali su se i brzinski ispiti na kojima su se legende automobilizma dokazivale u tri kategorije, a najuspješnijima su na oproštajnom ručku u Olive Garden Restoranu u Sutomišćici podijeljene nagrade te zahvalnice svim vozačima.

-Mnogi su se čudili kada smo najavili dolazak na naš otok oldtimera, jer toga dosad nije bilo. A mi smo baš željeli u posezoni ponuditi nešto drukčije, atraktivnije i zanimljivije od ustaljene ponude. Prema reakcijama domaćih i turista, bio je to pun pogodak i unaprijed se radujemo ako će nas u sklopu Zadar Outdoor Festivala posjetiti Vespa klub Zadar, koji je iskazao interes za sudjelovanje u programu i dolazak na naš otok, komentirao je direktor TZO Preko Ivan Košta.

Organizatori, pak, ističu da su za ovaj pothvat zaslužni Općina Preko, TZ Općine Preko i Jadrolinija, koji su omogućili oldtimerima da otok Ugljan postane kulisa za još jedan uspješan rally Oldtimer kluba Zadar.

Rally su sponzorski podržali i Adriatic osiguranje, Vulkal, DPD, Rajski vrt, Artis nekretnine, Horti centar, Radoš autoservis, Emona Preko te Autodirekt.

Kako su se oldtimeri proveli na našem otoku, pogledajte u FOTOGALERIJI

Fotografije Anđelo Kovačević