Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

BOĆANJE Ekipa Batalaža prvi put podigla pobjednički pehar!

Ekipa Batalaža pobjednik je Turnira u boćanju za muškarce u Ugljanu ŠUG KUP 2023. koji se igrao na boćalištu Azur od 1. do 9. rujna.

Drugoplasirana je ekipa Centar, a trećeplasirana ekipa Čeprljanda. Turnir je okupio osam ekipa – Batalaža, Guduće, Vepri, Čeprljanda stara garda, Centar, Čeprljanda, Športska kelja i Pescia di porto, a ekipa Batalaža prvi je put slavila pobjedničko mjesto.

Igrale su dvije skupine s po četiri ekipe, a nakon tri odigrana kola dvije najbolje plasirane ekipe iz svake skupine susrele su se u završnici turnira. Polufinalne susrete igrale su ekipe Centar, Čeprljanda stara garda, Batalaža i Čeprljanda.

Posljednjeg dana turnira igrala su se dva najvažnija susreta, utakmice za treće mjesto i finale. Za treće mjesto borili su se Čeprljanda Stara garda i Čeprljanda, a slavila je ekipa Čeprljanda.

U finalu su igrale ekipe Centar i Batalaža, a nakon odigrane tri partije slavila je Batalaža u sastavu Bero Maštruko, Mišo Kitanović, Hari Goja, Siniša Šarović i Oliver Miletić.

Osim pehara za prva tri mjesta, dodijeljen je još jedan – za najdugovječnijeg boćara. Čast da podigne taj pehar pripala je Ljubi Svorcini iz ekipe Čeprljanda Stara garda.

Fotografije Marina Belić Telac