Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Počeli radovi prve faze gradnje groblja Gaj u Preku

Teška mehanizacija Kali gradnje d.o.o. iz Kali započela je raščišćavati teren budućega groblja Gaj u Preku, koje će se prostirati na ukupno 15.000 četvornih metara uz državnu cestu u predjelu Zmorac, na granici dviju katastarskih općina – Preka i Poljane.

Projekt koji je najavljen prije nepune dvije godine, sada ima sve potrebne dozvole za uređenje i gradnju te riješene sve imovinsko-pravne odnose, a u prvoj fazi, prema riječima načelnika Općine Preko Jure Brižića, bit će uređeno 250 grobnih mjesta. Ukupna vrijednost radova je 3,821.776,01 eura s PDV-om.

-Prva faza trajat će četiri godine, a u nju su uključeni čišćenje i prilagodba terena, rješavanje kompletne infrastrukture, uređenje parkirališta i pristupni ceste, gradnja mrtvačnice, oproštajne dvorane, kapelice, cvjećarnice, sanitarnog čvora i uređenje 250 grobnih mjesta. Nakon toga, uredit će se još toliko grobnih mjesta, tako da će ih ukupno biti oko 500, 473 grobnice i 41 ukopno mjesto za urne, dodaje općinski načelnik Jure Brižić.

Uime predstavnika izvođača radova i investitora, na otvorenju radova bili su voditeljica gradilišta, inženjerka građevine Sanja Rončević i Mario Miličević iz Kali gradnje i načelnik Općine Preko Jure Brižić sa suradnicima.