Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Humanitarni koncert duhovne glazbe u Crkvi. sv. Lovre u Lukoranu

U Crkvi. sv. Lovre u Lukoranu, u ponedjeljak, 7. kolovoza održan je humanitarni koncert duhovne glazbe, a prikupljena sredstva namijenjena su za obnovu crkve, donosi Zadarski list.

Na koncertu su nastupali fra Marin Karačić i grupa Emanuel, jedan od najpopularnijih bendova i dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Fra Marin Karačić je hrvatski kantautor duhovne glazbe iz BiH, jedan je od najistaknutijih glazbenika suvremene kršćanske glazbe.

– Ideja o koncertu došla je preko Luke Kotlara, voditelja Laudato TV centra Zadar koji sudjeluje u organizaciji Progledaj srcem. Budući da je on u kontaktu s izvođačima i jer je posredovao u organizaciji sličnog događaja u župama Bokanjac i Seline vrlo lako smo dogovorili ovu suradnju. U organizaciju se uključila i Turistička zajednica Općine Preko pa je ovaj koncert ušao i u službeni ljetni kalendar događanja te im se ovim im putem zahvaljujem na otvorenosti i podršci, izjavio je župnik Ugljana i Lukorana don Marko Dokoza dodajući kako su s ovom večeri molitve i slavljenja Boga kroz pjesmu povezali i konkretnu potrebu, a to je obnova župne Crkve sv. Lovre.

Svi prisutni mogli su sudjelovati i u dobrotvornoj akciji prikupljanja novca za potrebe obnove crkve, a članovi iz KUD-a Sv. Ante iz Lukorana tom prigodom spremili su fritule i kolače.

– Kao KUD odradili smo tehnički dio, sve žene iz KUD-a i dosta drugih vjernika iz Lukorana su pomogli. Ispekli su se kolači i fritule koje smo prodavali po simboličnoj cijeni od 2 eura, a ukupan prihod namijenjen je za obnovu Crkve sv. Lovre. Obnova zahtijeva daleko više sredstava, ima se u crkvi što obnavljati počevši od krova, zidova pa nadalje. Unutarnji inventar već obnavljamo, obnovili smo stare križeve iz srednjeg vijeka i neke slike. Crkva cv. Lovre je iz 1874.godine, a stara crkva na groblju je od 1066. godine i najstarija je crkva u zadarskom arhipelagu, rekao je Ivica Luković, tajnik KUD-a Sv. Ante.

Fotografije Vesna Benić