Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

I za publiku i za organizatore kazališni festival u Mulinama pravo je ČUDO!

Od 1. do 3. kolovoza u Mulinama se održao MLJUF – mulinski ljetni unplugged festival, koji je prije pet godina pokrenula Saša Boman Višić, vlasnica Ateliera Blutorium.

-Da nam je netko prije, primjerice, sedam godina rekao da će se u Mulinama održavati kazališni festival, i to sad već peti po redu, sigurno bi mnogi rekli “Ma jeee, to bi se moralo dogodit’ pravo čudo!!!”, kaže i odmah dodaje da se čudo uistinu i dogodilo!

Ovogodišnji MLJUF bio je malo ozbiljnijeg karaktera, a otvorio ga je Sven Šestak, naš ugledni glumac i osnivač Ludens teatra u Koprivnici, koji je uz pomoć publike priredio pravo školsko blok-sat predavanje da bismo saznali i shvatili sve o kazalištu iznutra i izvana.

-Nama već dobro poznata zadarska glumica Sanja Grgina drugu je večer bajkovitom pričom i još bajkovitijom izvedbom uspjela zadržati djecu mirnom cijelih 40 minuta. Svaka joj čast i velika hvala! A glumci Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja bili su dobitna kombinacija da se dogodi to željno iščekivano čudo i istoimenom predstavom u velikom stilu zatvori MLJUF, kaže Saša Boman Višić.

Zahvaljuje Turističkoj zajednici Općine Preko na financijskoj pomoći, Marini i Ivi iz Turističko-informativnog centra Ugljan na organizacijskoj pomoći, konobi “Dido Šime” iz Mulina na gastro delicijama. Desi Vidaković na fritama i Vesni i Donati Vidaković na  kolačima.

-Da uopće vidimo predstave, strujom su nas opskrbljivali, kao i uvijek, Nada i Mario Višić i restoran “Kažot”. Veliko hvala mojim najvjernijim mladim pomagačima na slaganju gledališta sve tri večeri, punjenju boca morem za potrebe dječje predstave, i cjelodnevnom čuvanju parkinga… Hvala i Goranu Vidovu, našem “čuvaru reda”, i Nini i Mariji Vidaković na financijskoj potpori, dodaje.

Posebnu zahvalu upućuje glumcima na izvrsnim izvedbama, a najviše svima u gledalištu, “jer bez njih ovo sve ne bi uopće imalo smisla. Zato sve pozivam da i dalje zajedno priželjkujemo još koje čudo!”, poručuje Saša Boman Višić.

Fotografije Valentin Bakota