“Tri priče” Meritas & Jelene Radan za prave glazbene sladokusce

“Tri priče” Meritas & Jelene Radan za prave glazbene sladokusce

Druge Glazbene večeri u Samostanu sv. Jeronima u Ugljanu u četvrtak, 20. srpnja, donose pravu glazbenu poslasticu.

Meri Jaman i Anita Valo, duo poznatiji pod imenom Meritas, i Jelena Radan održat će koncert naslovljen “Tri priče”.

Suradnja triju vrsnih glazbenica počela je prije nekoliko godina. Meritas već više od dvadeset godina pokazuju i dokazuju svoju iznimnu autorsku i izvođačku vrijednost, priznatu od kritičara i prepoznatu kod publike. Njihov zvuk pripada svjetskom zvuku, a njihova profinjena izražajnost na suptilan način ostaje pamtljiva i posebna.

Jelena Radan se svojom interpretacijom i pojavnošću potvrđuje kroz svoje različite, a opet bliske glazbene kolosijeke te svojim načinom i emotivnim pristupom opstaje na glazbenoj sceni, pomno birajući suradnike s kojima radi.

Njihov zajednički, a opet krajnje individualno obojen senzibilitet i karakter poklopio se upravo na ovom osmišljenom glazbenom konceptu „Tri priče“.

To je program koji su osmislile po jednostavnom receptu: pjesme koje ih nadahnjuju, tekstovi koji su ih dirnuli, autorice i izvođači koji su svojim umjetničkim smislom utjecali na njihov identitet. To je koncert na koji bi i same rado otišle. Koncert na kojem ova tri osebujna vokala interpretiraju stavove, misli, melodije i ugođaje nekih od najvećih autora u glazbi uopće.

Izbor pjesama nadopunjuju i svojim autorskim kompozicijama kojima zaokružuju senzibilitet kojim pristupaju glazbi koju stvaraju i interpretiraju.

Neke od izabranih autorica i glazbenika su Eurythmics, Alanis Morissette, k.d. lang, Amanda Marshall, Cindy Lauper, KT Tunstall, Feist, The Pretenders, Duran Duran, Depeche Mode…

Uz Meri Jaman, Anitu Valo i Jelenu Radan nastupit će glazbenici Zdeslav Klarić, električni piano, Danijel Tuškan, bubanj, i Ivan Božanić, bas gitara.

Koncert počinje u 21 sat, a organizirala ga je Turistička zajednica Općine Preko.