Mlađi pioniri osvojili memorijalni turnir Bruno Ban, tići i papaline do bronce u Banjolama

Mlađi pioniri osvojili memorijalni turnir Bruno Ban, tići i papaline do bronce u Banjolama

Nakon završetka natjecanja u županijskim nogometnim ligama, mladi uzrasti NŠK Sv. Mihovil nastupili su na dva turnira izvan Zadarske županije i ostvarili zapažene rezultate.

Mlađi pioniri Svetog Mihovila osvojili su 27. izdanje memorijalnog turnira “Bruno Ban” koji se 10. i 11. lipnja održao u Dražicama pored Rijeke. Turnir u spomen na prerano preminulog mlađeg pionira organizira njegov klub NK Rječina na kojem su otočani redoviti gosti već dugi niz godina.

U grupnoj fazi natjecanja Sv. Mihovil je pobijedio NK Grbci rezultatom 2-0 te riječki Orijent s 4-2, dok su s 2-0 poraženi od Pomorca.

U četvrtfinalu su se sastali s Grobničanom te su pogotcima Rina Bacalje i Davida Kralja slavili s 2-0. U polufinalu su istim rezultatom bili bolji od Lokomotive.

U velikom finalu pred tisuću ljudi sudio je prvoligaški sudac Ivan Bebek, a tamo ih je čekao Pomorac, momčad koja ih je pobijedila u grupnoj fazi. U neizvjesnoj utakmici završilo je 0-0, a nakon 11-eraca Sv. Mihovil je bio uspješniji s 5-3 i slavlje je moglo početi.

Veliki prijenosni pehar kojeg je uručila obitelj pokojnog Bruna podigao je uz trenera Šimu Marunu, kapetan Luka Vitlov.  Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Bepo Juričin koji inače igra za HNK Zadar.

O renomeu memorijalnog turnira “Bruno Ban” dovoljno svjedoči podatak da su ga u posljednje četiri godine tri puta osvajali igrači Rijeke, a jednom splitski Hajduk.

NŠK Sv. Mihovil su predstavljali:
Luka Barešić, Mate Profaca, Luka Vitlov, Tonko Mišlov, Toni Kolega, Donat Kombura, Dominik Bušljeta, Filip Pedišić, David Kralj, Duje Čikarela, Mateo Glavačević, Josip Grdaš, Bepo Juričin, Tome Mikela, Toma Šokota, Toni Jureško, Matija Jureško, Luka Luštica, Duje Lukačić, Rino Bacalja, David Jerolimov i trener Šime Maruna.

Osim mlađih pionira, istog su vikenda nastupili tići i papaline otočnog kluba i to na međunarodnom turniru u Banjolama kod Pule na kojem je nastupilo 49 ekipa.
Obje ekipe su odlično odigrale i zasluženo osvojile broncu.

Papaline su bile u skupini s prvoligašem Lokomotivom iz Zagreba koja je bila bolja rezultatom 1-0, dok su mladi otočani pobijedili preostala dva suparnika iz skupine, Mladost iz Zaboka i Istru iz Pule.

U četvrtfinalu su se susreli s Breganom i u triler završnici pobijedili na penale, dok su u polufinalu opet naletjeli na Lokomotivu koja je još jednom bila bolja. U utakmici za treće mjesto papaline Sv. Mihovila pobijedile su Frankopan s 1-0.

Pod vodstvom trenera Filipa Vojvodića za papaline su igrali Luka Rončević, Dean Vidaković, Šime Kombura, Mateo Tomasov, Lucas Palčić, Roko Ivanov, Veit Nedoklan, Toma Brižić, David Vitlov, Leo Ladić, Vito Pažanin, Andrej Milolović, Šimun Magić, Korina Mikela i Borna Karlović.

Tići su u skupini ostvarili sve pobjede svladavši Potpićan, Frankopan i OŠ Lokomotivu. U četvrtfinalu su bili bolji od Mladosti iz Zaboka, dok su u polufinalu nakon penala poraženi od domaćina Banjola.

U susretu za treće mjesto svladali su Potpićan, nakon izvođenja penala.

Za tiće su igrali Martin Tanjić, Gabriel Šarović, Tadej Kolega, Šime Tadija, Elena Pedišić, Gabrijel Šimićev, Luka Zupan, Niko Drašković, Dino Bačinić, Frane Milin, Jakov Županjac, Rino Mikela, Teo Kurtin, Val Kolega, Roko Ranj, Mišel Alavanja, Lovre Ugrinić i Pablo Kolega.

Tri medalje na iznimno snažnim turnirima potvrda su iznimno stučnog rada u školi nogometa NŠK Sv. Mihovil te ovom prigodom upućujemo čestitke struci, kao i djeci i njihovim roditeljima na sjajnim igrama kojima su još jednom uspješno promovirali otoke Ugljan i Pašman.