Odobreno 13.293 eura za uređenje okoliša Dječjeg vrtića Lastavica u Preku

Odobreno 13.293 eura za uređenje okoliša Dječjeg vrtića Lastavica u Preku

Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je Općini Preko 13.293,28 eura za projekt uređenja okoliša Dječjeg vrtića Lastavica u Preku.

Novac se dodjeljuje iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini, odnosno kroz Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima na koji je Općina Preko prijavila projekt.

Prema riječima načelnika Općine Preko Jure Brižića, projekt uređenja okoliša Dječjeg vrtića Lastavica u Preku ukupno je vrijedan  21.406,25 eura, a obuhvaća obnovu vanjskih terena i okoliša, zamjenu dotrajale ograde, uređenje zidnih površina ograde i prilagodbu za crtanje u sklopu dječje igre, postavljanje novih metalnih dvorišnih vrata, vrtne drvene ostave za igračke i različiti pribor te postavljanje fiksne drvene nadstrešnice u dvorištu kako bi se djeci omogućila igra u hladovini za toplijih dana.

-Nakon kompletne obnove dječjeg vrtića u Preku i uvođenja cjelodnevnog i jasličkog programa, potom obnove i proširenja dječjeg vrtića u Ugljanu i uvođenja cjelodnevnog programa te uređenja okoliša i dječjeg igrališta u sklopu vrtića u Ugljanu, ovo je logičan nastavak brige za naše najmlađe, istaknuo je Brižić i dodao da će se uređenjem okoliša vrtića u Preku osigurati bolji uvjeti za djecu i djelatnike te doprinijeti kvaliteti usluge i sigurnosti dječjeg vrtića.