Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Za gradnju nerazvrstane prometnice Prtljug, faza I., Općini Preko odobreno 35.600 eura

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnoga gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se financirati u 2023. godini.

Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva bile su moguće od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine.

Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva, proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja za tu svrhu formiranog povjerenstva ministarstva. Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9,498.400 eura.

U Zadarskoj županiji sufinancirat će se 19 projekata, a maksimalni iznos od 35.600 eura dobili su sanacija i asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Starigradu, gradnja nogostupa i ceste u Velimu, gradnja nerazvrstane prometnice Prtljug, faza I. u Općini Preko, sanacija cesta u Srbu i gradnja nogostupa u Lišanima Ostrovičkim.

Osim u Općini Preko, na zadarskim će se otocima sufinancirati projekti u Općini Pašman – Regulacija prometa u mirovanju, II. faza sa 20.100 eura i u Općini Povljana na Pagu – Koncepcijsko rješenje vodoopskrbe Povljane sa 7100 eura.

Fotografija unsplash.com