Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Oratorij nadahnut teškim životom otočana, nažalost, privukao malobrojnu publiku

Za razliku od prepune Crkve sv. Krševana u Zadru prije mjesec dana, izvedba oratorija “Zadnja postaja” u Crkvi Gospe od Ružarija u Preku privukla je, nažalost, malobrojnu publiku.

Ni autorski potpis maestra Ive Nižića, rođenoga Prečanina, ni tema nadahnuta pučkim crkvenim pjevanjem otoka Ugljana i teškim životom otočana, koji se u ovoj umjetničkoj interpretaciji povezuju s Kristovom mukom i idejom spasenja, ni 75 izvođača na sceni, među kojima je većina Prečana, nisu motivirali i zaintrigirali otočane da pogledaju oratorij koji je na 25. Pasionskoj baštini u Zagrebu 2016. godine dobio prestižnu nagradu Ljubo Stipišić Delmata.

Uz Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica Zadar, među izvođačima su bili članovi Udruge žena Luzor iz Preka i KUD-a Preko, djeca Minja Mazić, Laura Nižić i Ivan Pedišić, svjetlo je oblikovao Luka Košta, a autor križa je Robert Košta.

Pasionski oratorij “Zadnja postaja” izveden je u povodu 56. obljetnice posvete Crkve Gospe od Ružarija u Preku. Autor je maestro Ivo Nižić, a režiju potpisuje teatrologinja Ana Dalbello.