Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Ugovore o bespovratnoj financijskoj pomoći potpisalo 36 studenata

Nakon provedenog natječaja za dodjelu bespovratne financijske pomoći studentima s područja Općine Preko za akademsku godinu 2022./2023., kriterije je zadovoljilo 36 studenata.

Kako je na potpisivanju ugovora u vijećnici Općine Preko objasnio općinski načelnik Jure Brižić, na natječaj se prijavilo 42 studenata, ali šestero ih je odustalo jer su dobili druge stipendije.

Studenti će mjesečno dobivati 400 kuna, što za 36 studenata u ovoj akademskoj godini iznosi 144.000 kuna, a novac je osiguran u općinskom proračunu.

Uz čestitke za novogodišnje blagdane i uspjeh u školovanju, načelnik Brižić naglasio je kako se nada da će se svi studenti, ili barem većina,  nakon stjecanja akademske titule vratiti na rodni otok.

Dodao je da Općina Preko kontinuirano provodi različite socijalne i demografske mjere koje obuhvaćaju sve dobne skupine.

-I u nadolazećoj godini mještani mogu računati na naknade za novorođenčad, sufinanciranje vrtića i školskih knjiga. Podići ćemo stipendije studentima, nastavljamo sa sufinanciranjem stambenih kredita za mlade obitelji, isplaćivat ćemo naknade i božićnice za umirovljenike, pomagat ćemo i dalje i rad udruga te sufinancirati njihove programe i projekte, istaknuo je općinski načelnik Jure Brižić.