Djeca iz Preka i Tkona pripremila za sv. Lucu tri mala igrokaza

Djeca iz Preka i Tkona pripremila za sv. Lucu tri mala igrokaza

Šarolik program za doček sv. Luce u Preku i ove su godine organizirali POU Dom na žalu i vrijedne članice Udruge žena Luzor.

Prvi put (nadamo se ne i posljednji!) pridružila im se u ovom predblagdanskom druženju Udruga Teatar od soli iz Tkona, koja je pripremila prigodni program s djecom iz Preka i Tkona.

Redateljica i dramaturginja Ana Dalbello okupila je tri dramske grupe: djeca iz Preka nazvala su svoju izvedbu “I bi svjetlo pozornice”, predškolska grupa iz Tkona Bučna družina predstavila se kratkom izvedbom “Da je meni košulja od zlata”, a školska grupa iz Tkona pripremila je mali igrokaz “Neobična obitelj”.

Kako je istaknula redateljica Ana Dalbello, ljepota i važnost ove tri divne grupe jest u tome ta da su polaznici dramske radionice ujedno i autori teksta koji su izveli. Predstave su bile interaktivnog karaktera, s puno pokreta, zanimljive glazbe, prpošne energije i humora pa se u nekim dijelovima uključila i mnogobrojna publika.

Uz dramski program, Pučko otvoreno učilište Dom na žalu upriličilo je i otvorenje izložbe ”Retrospektiva galerije Dom na žalu”, na kojoj je  predstavljeno 20 ak radova (slika i fotografija) autora koji su dosad izlagali u Preku: Irena Sikirić Rančić, Ingrid Švorinić, Jadran Mašina, Dino Trtovac, Danijel Butalo, Manuela Vladić-Maštruko, Dragan Jelavić, Vjera Stanin, Anselmo Dorkin, Marlen Valčić Thanner, Boris Martinović, Senko Sorić, Marin Profaca, Andrina Luić, Duško Benini, Đurđa Ferina, Mladen Paleka, Jasna Marcelić, Igor Rončević, Maja Dešpoja, Milena Mašina, Tomislav Košta i Zlatko Franić.

Po običaju, sv. Luce darovala je djecu, a za sve posjetitelje članice Udruge žena Luzor pripremile su frite, kobasice i kuhano vino. Tehničku podršku dao je Luka Košta.

Kako je bilo na dočeku sv. Luce u Preku, pogledajte u FOTOGALERIJI