Mjesec hrvatske knjige u Narodnoj knjižnici Kali

Mjesec hrvatske knjige u Narodnoj knjižnici Kali

Narodna knjižnica Kali i ove će se godine nizom aktivnosti uključiti u Mjesec hrvatske knjige koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga.

Moto je ovogodišnje manifestacije “Misli na sebe – čitaj”.

PROGRAM NARODNE KNJIŽNICE KALI

14. listopada u 12 sati

-Biograd na moru – svečano otvorenje manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2022.
Narodna knjižnica Kali neće raditi, zbog odlaska djelatnice na otvaranje MHK.

19. listopada u 17 sati

-predstavljanje knjige ” Planina mi je najdraža škola” – Mateja Perkova
Matej Perkov poznat je u planinarskoj zajednici kao vrlo zanimljiv predavač, putnik, planinar, putopisac, a osobito po svojim ekspedicijskim pothvatima „od mora do vrha“.

Ovoga puta predstavit će uspon na najviši vrh Alpa, 4810 m visok Mont Blanc, na koji se uputio od razine more, s pješčane plaže u talijanskoj Savoni.

Nakon sličnih ekspedicija u Iranu i Maroku, Matej istražuje pomalo nepoznatu, romantičnu sjevernu Italiju i druži se sa srdačnim stanovnicima od kojih je dobio nadimak „hodočasnik“. Ovu originalnu priču s brojnim anegdotama uz atraktivne fotografije možete čuti na predavanju, a istodobno prolistati i njegove inspirativne knjige „Želim dotaknuti nebo“ i „Planina mi je najdraža škola“.

26. listopada u 17 sati

-promocija knjige/slikovnice “Optimist oko Zadra” – Mirjana Mrkela
Slikovnica “Optimist oko Zadra” poseban je vodič po Zadru. Uz pjesme Mirjane Mrkele i ilustracije Marina Franića, prolazimo najpoznatije i najvažnije gradske zanimljivosti. Djelo kakvo Zadru još nije posvećeno, ali koje njegova bogata povijest svakako zaslužuje.

07. studenoga u 16 sati

-radionica pletenja i kukičanja – Lucija Vidov
Pletenje je pomalo zaboravljena vještina, a izvrstan način opuštanja, poticanja kreativnosti i promicanja održivog razvoja. Na radionici djeca će naučiti osnove pletenja i kukičanja. Radionicu će voditi Lucija Vidov.

Od 15. listopada do 15. studenoga besplatan upis predškolcima s otoka Ugljana i Pašmana!

Kreativne radionice održavat će se svakog ponedjeljka u 16 sati.