Dan glagoljice u Preku – radionice, izložba, predavanja…

Dan glagoljice u Preku – radionice, izložba, predavanja…

U organizaciji Udruge glagoljaša Zadar, TZO Preko i POU Dom na žalu, 15. listopada održat će se 13. sabor glagoljaša Slovo rogovsko – Dan glagoljice u Preku i na otočiću Galevcu (Školjiću).

U prvom dijelu, od 10.30, u POU Dom na žalu održat će se kreativna radionica glagoljice za djecu od 1. do 4. razreda te radionica pisanja uglatom glagoljicom za djecu od 5. do 8. razreda – voditelji članovi Udruge glagoljaša Zadar.

U 14 sati posjetitelji će moći razgledati Malu izložbu glagoljice – Glagoljica i glagoljaši na području župa Preko i Sutomišćica – autori izložbe su Marija Kero, Ivica Vigato, Grozdana Franov-Živković i Danijela Deković.

U poslijepodnevnim satima, od 17.30, u Samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Galevcu predavanja će održati Danijela Deković, prof., dr. sc. Grozdana Franov-Živković – Glagoljica i glagoljaštvo na području župa Preko i Sutomišćica, prof.dr. sc. Grozdana Franov-Živković – Glagoljaši fra Šimun Klimantović i fra Šimun Glavić te prof. dr. sc. Ivica Vigato – Grafetičke posebnosti glagoljskih rukopisa fra Šimuna Klimantovića i fra Šimuna Glavića.

U 18.30 Teatar Kuntrata iz Svetog Filipa i Jakova, u režiji Mirka Đinđića, izvest će “Ni pisac ni pod piscem pisac, glagoljski zapisi fra Šimuna Klimantovića i fra Šimuna Glavića”.